Kræftforeningen bruger Nyby til lettere organisering af Hverdagshjelpen

Kamilla

Kræftelidende i Trondheim, Skaun, Orkdal og Meldal kan nu få hjælp fra frivillige til praktiske opgaver i og uden for hjemmet. Hør projektleder for Everyday Help Hanne Hovde Bye dele hendes oplevelser med lettere organisering gennem Nyby.

Læs interviewet her


Hanne: Jeg er prosjektleder i et tilbud som heter Hverdagshjelpen som er i dag i fire kommuner: Trondheim, Meldal, Skaun og Orkdal som er i Trøndelag.

Det er mange som ønsker hjelp hjemme når de er rammet av kreft, har hatt kreft, eller er pårørende av etterlatte. Vi har bygd opp et tilbud, men vi så tidlig at vi trengte et system for å koordinere det.

Det viktigste med Nyby for oss er den forenklingen i kobling, at koblingen skal være så enkel at den frivillige og brukeren kan koble seg uten at en ansatt er involvert.

Det må være et system som ikke krever alt for mye personalressurser, som er lett å drive, lett for frivillige å være frivillige i og at alt må være enkelt, men velfungerende og trygt. Da må vi ha et system som Nyby, hvis ikke kan vi ikke ha det nasjonalt.

Les mer om Hverdagshjelpen på Kreftforeningen.no

Noget for din organisation? Nyby bruges af kommuner, sundheds- og sociale tjenester og private selskaber, som vil mobilisere nye ressourcer til vigtige opgaver.

Få en demo